PROAVLIO

Είσοδος για τη Μελέτη της Ημέρας

Εάν δεν έχετε ενημερωθεί για τα στοιχεία εισόδου, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-8169522 & 210-8169597

Είσοδος για την Πρόοδο Μαθητών

 

 

Επισκεφτείτε τα 
Μοντεσσοριανά Σχολεία

1

______________________

 

Επισκεφτείτε την 
Παιδαγωγική Πρωτοπορία

2

 

______________________


Κατεβάστε την android εφαρμογή

του σχολείου μας και ενημερωθείτε
από το κινητό σας

app

 

 

______________________________


Πατήστε εδώ για να δείτε
τον κατάλογο των επιχειρήσεων 
και τις εκπτώσεις που παρέχονται 
στις οικογένειες των μαθητών
του σχολείου
.

_______________________________


Περιηγηθείτε στο σχολέιο μας
μέσω της εικονικής περιήγησης

virtual-tour-button

 

 

 


_
______________________________


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
 

Κάντε κλικ εδώ
για να δείτε διευθύνσεις Site
με όλες τις απαραίτητες
πληροφορίες 
για τις εργασίες σας
.
_______________________________

Όλοι οι οδηγοί
των αρχαιολογικών
μουσείων της Ελλάδας
για ηλεκτρονικό ξεφύλλισμα

 _______________________________

 Εάν δεν έχετε βρει κάποια 
από τα βιβλία του Οργανισμού
Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων,
μπορείτε να επισκεφθείτε
την ιστοσελίδα του Υπουργείου

http://digitalschool.minedu.gov.gr
_______________________________

Το τετραήμερο από 8 έως και 11 Φεβρουαρίου 2018 δεκατρείς μαθητές του Γυμνασίου και τρεις εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στο πρόγραμμα MUN.

To Model United Nation (MUN) είναι προσομοίωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και γίνεται υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών. Η γλώσσα στην οποία πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου το πρόγραμμα είναι η αγγλική και στη συγκεκριμένη διαδικασία της Κύπρου συμμετείχαν 340 παιδιά από έξι χώρες του πλανήτη. Το σχολείο μας συμμετέχει για πέμπτη φορά στη διαδικασία του ΜUΝ.

Τα παιδιά μας (Αναγνωστάκης, Δελής, Ζερβάκη, Καντεράκης, Μιχαήλ, Νικολάτου, Νταρζάνου, Παυλής, Ρούσσος, Σκόκα, Σκουλαρίκης, Τακιδέλλης, Ψαρουδάκη) εκπροσώπησαν τις χώρες Ερυθραία, Ονδούρα, Κένυα και Παραγουάη και έλαβαν μέρος με εισηγήσεις για τις χώρες που εκπροσωπούσαν, ρητορικούς διαλόγους και συμμετείχαν σε όλες τις ψηφοφορίες της διαδικασίας. Η εμπειρία τους ήταν εξαιρετικά σημαντική και αντεπεξήλθαν πολύ καλά στη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των συμμετεχόντων ήταν μαθητές Λυκείου.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης επισκεφθήκαμε την Πάφο (το μεσαιωνικό κάστρο και τον αρχαιολογικό χώρο της κάτω Πάφου), τη Λεμεσό, τη Λευκωσία όπου διαμείναμε καθώς και τη Λάρνακα (το μεσαιωνικό κάστρο και το μουσείο του, το τζαμί της Λάρνακας και τον βυζαντινό ναό του Αγίου Λαζάρου). Περάσαμε ακόμη και στα κατεχόμενα της Λευκωσίας (τουρκοκυπριακός τομέας).

mun 1 18

mun 18 7

mun 18 3

Οι μαθητές μας φωτογραφήθηκαν με τους ανώτατους αξιωματικούς των Ηνωμένων Εθνών

 

Ένας από τους μαθητές που έλαβαν μέρος στο MUN θέλησε να καταγράψει τις σκέψεις για την εμπειρία του στην Κύπρο.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ Μ.U.N

                Φέτος το σχολείο μας, στο πλαίσιο του M.U.N που είναι ένα προσομοιωτικό συνέδριο που γίνεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων εθνών, ταξίδεψε το τετραήμερο 8-9-10-11 Φεβρουαρίου στην Κύπρο, το αδερφό κράτος της χώρας μας.

                Την πρώτη ημέρα του M.U.N πήγαμε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου εκεί όπου διοργανώνεται και χωριστήκαμε σε 4 χώρους, όπου εκεί υπήρχαν 72 άτομα που εκπροσωπούσαν τις χώρες που τους είχαν δοθεί σε 3 διαφορετικά θέματα. Γνωρίσαμε τους υπεύθυνους της αίθουσάς μας (chairs) και κατόπιν αρχίσαμε την εύρεση συμμάχων με σκοπό τη δημιουργία μίας ομάδας που θα είχε να αναφερθεί σε ένα συγκεκριμένο θέμα και να προτείνει τις δικές της λύσεις για την καταπολέμηση και την εξάλειψη του προβλήματος (lobbyingandmerging).

                Τη δεύτερη ημέρα του M.U.N, που ήταν η πιο ουσιώδης και η πιο ωραία, κυριαρχούσε το debate(επιχειρηματολογία). Ένας εκπρόσωπος από κάθε ομάδα παρουσίαζε τις λύσεις του και έπειτα ακολουθούσε ο σχολιασμός και στο τέλοςη ψηφοφορία για το αν ο λόγος κάθε υποψηφίου άξιζε να περάσει ή όχι.

                Την τελευταία ημέρα πήραμε τα χαρτιά που βεβαίωναν τη συμμετοχή μας και ψηφίσαμε ποια από τις 4 εκθέσεις που είχε ήδη επιλέξει το συμβούλιο του M.U.N μας φαινόταν καλύτερη.

Μέσα από την εμπειρία αυτή κοινωνικοποιήθηκα, διεύρυνα τους ορίζοντές μου, καθώς αντάλλαξα ιδέες με τους άλλους εκπροσώπους, συνειδητοποίησα πόσο σημαντικά είναι κάποια θέματα τα οποία στη χώρα μας είναι παραγκωνισμένα. Η ενεργοποίησή μας ως πολίτες είναι απαραίτητη για να κάνουμε κάτι έτσι ώστε να αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό χώρο και για την οποία δεν είναι υπεύθυνες μόνο οι κυβερνήσεις αλλά και εμείς οι ίδιοι.

                                                                                                                                                                                  Μανώλης Καντεράκης 

 

mun 18 2

Στο μεσαιωνικό κάστρο της Λάρνακας

 

Pin It