+30 697 2209364, +30 210 8169522, +30 210 8169597                Πεύκων 13 Πλ. Βαρυμπόμπης και Ευκαλύπτων 16, 13677        

slider n5

________________________________
erasm

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ERASMUS+

________________________________
erasm________________________________

Επισκεφτείτε τα 
Μοντεσσοριανά Σχολεία

monte

______________________

 

Επισκεφτείτε την 
Παιδαγωγική Πρωτοπορία

protop

___________________________

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ  

Κάντε κλικ εδώ
για να δείτε διευθύνσεις Site
με όλες τις απαραίτητες
πληροφορίες 
για τις εργασίες σας
.
_______________________________

Όλοι οι οδηγοί
των αρχαιολογικών
μουσείων της Ελλάδας
για ηλεκτρονικό ξεφύλλισμα

 _______________________________

 Εάν δεν έχετε βρει κάποια 
από τα βιβλία του Οργανισμού
Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων,
μπορείτε να επισκεφθείτε
την ιστοσελίδα του Υπουργείου

http://digitalschool.minedu.gov.gr
_______________________________

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ (MUN, ΚΥΠΡΟΣ)

«Παιδαγωγική Πρωτοπορία», το Γυμνάσιό μας, προσκλήθηκε φέτος να συμμετάσχει στη διαδικασία επιχειρηματολογίας του Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών (MUN). 

«Παιδαγωγική Πρωτοπορία», το Γυμνάσιό μας, προσκλήθηκε φέτος να συμμετάσχει στη διαδικασία επιχειρηματολογίας του Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών (MUN). Καλό θα είναι να διευκρινιστεί εξαρχής ότι η όλη διαδικασία γίνεται εξ’ ολοκλήρου στα Αγγλικά. Στην εκπαιδευτική επίσκεψη αυτή συμμετείχαν τα παιδιά που μπορούσαν να ανταποκριθούν στη διαδικασία επιχειρηματολογίας στην Αγγλική γλώσσα και όσοι βέβαια επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στο συνέδριο.

Ξεκινήσαμε την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με απευθείας πτήση της Aegean για τη Λάρνακα. Όλοι φαίνονταν να έχουν μεγάλη προσμονή για το τι επρόκειτο να συμβεί. Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν οι ακόλουθοι: Σολωμού Χριστιάνα, Μηνιάνη Έλλη, Δημητριάδη Χριστίνα,  Αλκουντάχ Αλέξανδρος, Κόκκαλης Δημήτρης, Βαλσαμής Λεόντιος, Παπαγεωργίου Ηλιάνα και Καϊμάκη Μυρτώ.

Τους μαθητές συνόδευαν η υπεύθυνη του αγγλικού τμήματος του σχολείου μας κ. Ιωάννα Μπρέμπου και η υπεύθυνη της ομολογουμένως άψογης οργάνωσης της επίσκεψης, η κυρία Πλουσία Σταματελάτου, η οποία έχει πολλές γνώσεις για την Κύπρο, μιας και είναι παντρεμένη με Κύπριο. Συνόδευσε επίσης ο κύριος Θανάσης Ζαχόπουλος "δια το φόβο των Ιουδαίων". Μετά από μιάμιση ώρα πτήσης προσγειωθήκαμε στη Λάρνακα, όπου μας περίμενε το πουλμανάκι που είχε κλειστεί για την ομάδα μας και ξεκινήσαμε για τη Λεμεσό. Διασχίσαμε όλη την πόλη παραλιακά με τα περίφημα ξενοδοχεία της. Αφού παραδώσαμε την κόρη της κυρίας Πλουσίας στην πεθερά της, συνεχίσαμε για την Πάφο.

Η πόλη της Πάφου είναι, από ότι διαπιστώσαμε, μάλλον η ομορφότερη μεγάλη πόλη της Κύπρου. Φάγαμε δίπλα στο κύμα και αμέσως μετά επισκεφτήκαμε το κάστρο της Πάφου. Αργότερα, αφού πήραμε δυνάμεις με το καθιερωμένο παγωτό, κάναμε βόλτα στην ηλιόλουστη – εκείνη τη στιγμή - παραλία της Πάφου. Επιστρέφοντας με το πούλμαν μας, επισκεφτήκαμε τη μαρίνα της Λεμεσού που είναι σήμερα το πιο in” μέρος για απογευματινή και βραδινή έξοδο στη Λεμεσό. Κατόπιν, κατευθυνθήκαμε προς τη Λευκωσία, τακτοποιηθηκαμε στο ξενοδοχείο μας και ανεβήκαμε επιτέλους στα δωμάτια. Μετά το απαραίτητο φρεσκάρισμα, πήγαμε να φάμε στοSushi la”, το πολύ ωραίο μαγαζί του κυρίου Αυρήλιου, ο οποίος είναι γονέας το σχολείου μας. Αργά το βράδυ, επιστρέψαμε για ύπνο γιατί είχε έγερση στις 06.30. 

 

Τη επομένη πήγαμε με λεωφορείο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, έναν πολύ καθαρό και ευχάριστο χώρο. Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες, άρχισε η επιχειρηματολογία στην Αγγλική γλώσσα. Οι μαθητές Καϊμάκη Μυρτώ, Αλκουντάχ Αλέξανδρος, Δημητριάδη Χριστίνα και Σολωμού Χριστιάνα εκπροσωπούσαν την Ολλανδία και οι μαθητές Μηνιάνη Έλλη, Παπαγεωργίου Ηλιάνα, Βαλσαμής Λεόντιος και Κόκκαλης Δημήτρης τη Λιθουανία. Παρακολουθήσαμε την τελετή έναρξης με την εντυπωσιακή παρέλαση όλων των σημαιών των κρατών καθώς και ενόργανη και φωνητική μουσική από φοιτητές του Πανεπιστημίου. Η επιχειρηματολογία συνεχίστηκε μέχρι το απόγευμα στις 17.30, αφού βέβαια μεσολάβησε μεγάλο διάλειμμα για φαγητό. Στην επιστροφή ξεκινήσαμε για βόλτα στον πεζόδρομο της Λήδρας και καταλήξαμε στη γνωστή πράσινη γραμμή που χωρίζει τη Λευκωσία στα δύο, στο Ελληνοτουρκικό κομμάτι και στο Τουρκοκυπριακό. Δείπνο και ξεκούραση στα δωμάτια (όσο μπορείς να το πεις βέβαια ύπνο και ξεκούραση). 

Σάββατο πρωί, μετά το πρωινό ξύπνημα, πρωινό και λεωφορείο για το Πανεπιστήμιο. Ακολούθησαν συνεδριάσεις στις επιτροπές επιχειρηματολογίας, οι οποίες ασχολούνται με θέματα κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά. Μετά το φαγητό και το την απογευματινή συνάντηση επιχειρηματολογίας, μαζευτήκαμε στο ξενοδοχείο για να ξεκινήσουμε την επίσκεψη μας στα Κατεχόμενα. Έχοντας ήδη δει το τείχος που χωρίζει την παλιά πόλη της Λευκωσίας από τη μοντέρνα, φτάσαμε στο σημείο ελέγχου των Κατεχόμενων. Έγινε ο έλεγχος ταυτοτήτων και περάσαμε στα Κατεχόμενα όπου επισκεφτήκαμε το μεγάλο τζαμί της Κατεχόμενης Λευκωσίας. Εκεί τα έξι από τα οχτώ παιδιά έβγαλαν τα παπούτσια τους και μπήκαν μέσα. Αγοράσαμε αναμνηστικά και περάσαμε πάλι στην Ελληνοκυπριακή πλευρά. Λίγο αργότερα, επισκεφτήκαμε εστιατόριο γονέα του σχολείου που μας κέρασε και μετά αποφασίσαμε να επισκεφτούμε ένα Escape Room” που είναι εκεί κοντά. Αργότερα το βράδυ, σουβλάκια και ύπνος. 

τελευταία ημέρα του M.U.αφιερώνεται σε γενικά συμπεράσματα σχετικά με τις δράσεις των παιδιών και πραγματοποιείται η τελετή λήξης του συνεδρίου. Μας παραδόθηκαν τα διπλώματα συμμετοχής και με το πουλμανάκι που μας περίμενε πήγαμε στη Λάρνακα. Μετά το φαγητό επισκεφτήκαμε το μεσαιωνικό κάστρο, τον περίφημο ναό του Αγίου Λαζάρου, ο οποίος κατασκευάστηκε τον 9ο μ.Χ. αιώνακαθώς και το μουσουλμανικό τέμενος της Λάρνακας. Ολοκληρώνοντας την περιήγησή μας, θαυμάσαμε τα φλαμίνγκο στην Αλυκή της Λάρνακας και κατευθυνθήκαμε προς το αεροδρόμιο.

Έλεγχος και πτήση προς Αθήνα, όπου μας περίμεναν οι αγκαλιές των μαμάδων και των μπαμπάδων. 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από το Μεσαιωνικό κάστρο της Λάρνακας, από τον συνεδριακό χώρο των debates και από τη συνάντησή μας με τον "Ματθαίο" του "Μπρούσκο".

mun 2

mun 1

mun 3

 

 

Και του χρόνου στο επόμενο M.U.N!

 

 

Pin It

Please publish modules in offcanvas position.