+30 697 2209364, +30 210 8169522, +30 210 8169597                Πεύκων 13 Πλ. Βαρυμπόμπης και Ευκαλύπτων 16, 13677        

slider n5

________________________________
erasm

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ERASMUS+

________________________________

Επισκεφτείτε τα 
Μοντεσσοριανά Σχολεία

monte

______________________

 

Επισκεφτείτε την 
Παιδαγωγική Πρωτοπορία

protop

___________________________

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ  

Κάντε κλικ εδώ
για να δείτε διευθύνσεις Site
με όλες τις απαραίτητες
πληροφορίες 
για τις εργασίες σας
.
_______________________________

Όλοι οι οδηγοί
των αρχαιολογικών
μουσείων της Ελλάδας
για ηλεκτρονικό ξεφύλλισμα

 _______________________________

 Εάν δεν έχετε βρει κάποια 
από τα βιβλία του Οργανισμού
Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων,
μπορείτε να επισκεφθείτε
την ιστοσελίδα του Υπουργείου

http://digitalschool.minedu.gov.gr
_______________________________

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ARMABEY - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015

        Όπως και παλαιότερα έχουμε ανακοινώσει, το πρόγραμμα Armabey είναι ένα πρόγραμμα που διεξάγεται μεταξύ τριών ελληνικών και πέντε τουρκικών σχολείων.

Όπως και παλαιότερα έχουμε ανακοινώσει, το πρόγραμμα Armabey είναι ένα πρόγραμμα που διεξάγεται μεταξύ τριών ελληνικών και πέντε τουρκικών σχολείων. Κατά τη διάρκεια του έτους, τα παιδιά ανταλλάσσουν emails, video και φωτογραφίες και εργάζονται από κοινού για το ετήσιο θέμα του στα αγγλικά. Φέτος, το θέμα ήταν «Τα πολιτιστικά μνημεία στην Ελλάδα».

Στο θέατρο του Δήμου Αχαρνών και στα σχολεία μας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των καθηγητών και των μαθητών των 8 παραπάνω σχολείων. Παρόντες ήταν 110 περίπου προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και την Τουρκία και 60 περίπου παιδιά των Μοντεσσοριανών Σχολείων και της Παιδαγωγικής Πρωτοπορίας. Στην εκδήλωση, που διήρκεσε από τις 10 π.μ. έως 1 μ.μ., τα τουρκικά και τα ελληνικά σχολεία παρουσίασαν τις εργασίες τους (powerpoint) και τα παιδιά χόρεψαν και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια του τόπου τους. Κάποια στιγμή βρέθηκαν επί σκηνής 60 παιδιά από την Ελλάδα και την Τουρκία να χορεύουν όλα μαζί.

Κατόπιν, προσφέρθηκε στο σχολείο μας ελαφρύ γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες. Στη συνέχεια, και για μία ώρα περίπου, τα παιδιά έπαιξαν στην αυλή του σχολείου (μπάσκετ και βόλεϊ), ενώ οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος Armabey συνεδρίασαν για να αποφασίσουν για τις μελλοντικές δράσεις. Συνάντηση προετοιμασίας αποφασίστηκε για τις 24 Οκτωβρίου στην Αδριανούπολη (Edirne). Αμέσως μετά, οι καλεσμένοι μας μεταφέρθηκαν στο κέντρο της Αθήνας,  όπου 18 παιδιά των σχολείων μας (9+9) τους ξενάγησαν στα αγγλικά. Η ξενάγηση έγινε από το μικρόφωνο των 2 τουριστικών τρένων, τα οποία, διασχίζοντας τα στενά της Πλάκας, μάς πήγαν σε διάφορα πολιτιστικά μνημεία (Θησείο, Πύλη του Αδριανού, Μοναστηράκι, Ακρόπολη κ.ά.). Όλη η ξενάγηση διήρκησε μιάμιση ώρα και έγινε εξ ολοκλήρου στα αγγλικά, όπως άλλωστε και ολόκληρο το πρόγραμμα του Armabey. Το βράδυ, η διοίκηση του σχολείου δεξιώθηκε τους καλεσμένους μας στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση.

 arma1    arma2arma4  arma5 arma3

Pin It

Please publish modules in offcanvas position.